29 augusti 2019
18:15

Landala IF

Referat: Önnereds IK - Landala IF

Stor dag för oss Landalaiter! Utöver bortamatch mot serieledande Önnered ansluter föreningen nu till skaran fotbollsklubbor som fyllt 100 år. 29 augusti 1919 bildades Landala IF av ett gäng lokalpatrioter då Landala som ända stadsdel i Göteborg saknade ett eget fotbollslag, ett par veckor senare var första matchen tillika segern inräknad då Göta slogs på Heden.

Nog om dåtiden! Tidig matchstart och samling redan 17:00 i klubbstugan, ombytta och klara med mindre än halvtimman kvar ute i Fiskebäck och en kort men intensiv uppvärmning. Vi visste sedan vårmötet samt någon ytterligare match att Önnered gärna startar matchen i ett rasande tempo med mycket boll på sina duktiga innermittfältare. Vi parkerar bussen och även om motståndarna tillåts rulla mycket boll även på vår planhalva kommer inga jättelägen inledningsvis. Elvan för dagen:

Emil
Farre-Rasmus-OP-Tobbe
Theo-Affour-Stefan-Oscander-Ragnar
John

Bänk: Fhager, Per N, Rickie, Simon J, Simon G

Första farliga läget får vi på efterspelet på en hörna där OP hoppsparkar ett försök som går ett par meter utanför. Minuten senare kommer dessvärre matchens ända mål och tyvärr är det Önnered som gör det. Efter en hörna, alternativt frispark så vinner en Önneredspelare andrabollen ett par meter utanför straffområdet. Skotter är hårt men inte välplacerat men ställer Emil och 1-0 är ett faktum. Efter målet kommer vi in i matchen mer och tillåts vila något mer med boll. Önnered är duktiga i förstapressen och vi gör ett gäng lätta misstag. De gånger vi lyckas spela oss förbi finns det mycket ytor men vi har fortsatt svårt sista tredjedelen.

Vi gör en överlag mycket bra match med fantastisk inställning och kämparanda. I andra halvlek syns det att vi har mer ork men de farligaste lägerna får Önnered på kontringar där de borde stängt matchen både en och två gånger. Överlag en ganska sjysst och trevlig match, vi önskar Önnered all lycka i toppen och ser fram emot nästa match!